Healthy Living

 

Challenge 3 – Healthy Living

Modern day children are lacking in exercise and physical play. They are paralyzed by Netflix, YouTube and Instagram. That’s what children of a few Amsterdam schools want to fight against. Children in the age 11 and 12 came up with ideas to mobilize their in-active counterparts: playing, looking after elderly people, learning to cook healthy. These ideas are your food for thought: raise it to a higher level.


Wij hebben in samenwerking met Jong Ondernemen en de gemeente Amsterdam een wedstrijd georganiseerd voor de bovenbouwklassen van alle basisscholen in Amsterdam. Hierbij krijgen de scholen een voorbereid lespakket over Prinsjesdag, politiek en ministeries die de leerkracht zelf kon geven en waarin de leerlingen een opdracht moeten uitwerken. De leerlingen leren iets over Prinsjesdag en er zit een opdracht aan vast om een gezondheidsprobleem op te lossen met een technologisch idee (alsof ze een minister zijn). De leerlingen werd gevraagd hun idee te presenteren in een zelfgemaakt filmpje en dit naar ons op te sturen. De beste 5 groepen werden met hun klas uitgenodigd om voor de jury hun idee te pitchen in NEMO, waar ze dan ook een dag mochten rondlopen. De uiteindelijke winnaar won een Techniektoren voor de hele school.

Dit jaar won Basisschool de Springstok met hun “Virtual Reality plein”. Zij hebben dit filmpje toegestuurd en hun idee verder toegelicht tijdens het evenement. Hiervan is helaas geen script of film, waarom we toch écht even aan de klas moeten navragen hoe zij hun idee precies voor zich zagen. Toevallig gaan wij dinsdag 7 februari langs om een follow-up te geven aan de klas, waar we dus de mogelijkheid zouden kunnen krijgen om de leerlingen te spreken